Internetmarkt voor bijzondere 06-nummers

Naambellen is helemaal in. Sommige particulieren zijn in het bezit van een 06-nummer dat de naam van een bedrijf spelt.

Daar moet geld mee te verdienen zijn, denkthttp://www.nummerhandel.nl.
Sinds gisteren kunnen mensen het hun toebedachte nummer daar te koop aanbieden aan geïnteresserden. Het is een bedenksel van het Bredase bedrijf Creative Masters, dat hiervoor samenwerkt met Elders Internet, een bedrijf uit Alkmaar dat zich met telecommunicatie op het web bezig houdt.
Mensen kunnen niet alleen hun nummer daar te koop aanbieden, maar ook een aanvraag indienen voor een bepaald nummer. Een geboortedatum bijvoorbeeld bestaat uit precies acht cijfers. En wat te denken van het nummer 06-12345678 of 06-20002000. De site begint met enkele honderden nummers van prepaid-toestellen die door particulieren te koop worden aangeboden. Daarnaast komen er volgens de initiatiefnemers snelprepaid-nummers bij die aangekocht zijn door telecomwinkels. Met de aanbieders wordt onderhandeld over het aanbieden van nog uit te geven telefoonnummers.
Na het aanbieden van nummers vanprepaid-toestellen volgt later ook het aanbieden van 06-nummers van toestellen met abonnement, maar daarover moet nog overeenstemming worden bereikt met de providers. Uiteindelijk wil Nummerhandel.nl zelfs nummers van vaste toestellen gaan aanbieden.
Volgens Vinkesteijn zijn er van de 20 miljoen nummers die in Nederland uitgegeven zijn zo'n 50.000 op de een of andere manier bijzonder. Het aanbieden en ruilen van nummers via de site is gratis. Alleen wie om bemiddeling vraagt, moet daarvoor betalen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-14T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.