Cisco Nederland niet bang voor reorganisatie

Waar Cisco Systems wereldwijd zo'n 5500 tot achtduizend arbeidsplaatsen 'wegbezuinigt', maakt men zich in de Nederlandse vestiging vooralsnog weinig zorgen.

"Het zwaartepunt van de reorganisatie ligt in de Verenigde Staten", weet Paul Straathof, directeur marketing bij Cisco Nederland. "De situatie in Europa is heel anders. Hier bestaat er niet zo'n noodzaak tot het wegsaneren van arbeidsplaatsen."
Ook de in aanbouw zijndeCisco Amsterdam Campus, een nieuw grootschalig kantorencomplex in Amsterdam Zuid-Oost waar uiteindelijk vijfduizend mensen moeten gaan werken, heeft in principe weinig te vrezen van de reorganisatie. Hoewel Straathof daar wel een kanttekening bij plaatst: "De Amsterdam Campus wordt in fasen gebouwd en na iedere fase wordt opnieuw beslist of we de volgende fase in kunnen gaan. De eerste fase wordt nu gebouwd en is volgens planning later dit jaar klaar. Er kunnen dan tweeduizend mensen aan de slag. Op dat moment is pas hetgo/no go-moment voor de tweede fase aan de orde."
Eind vorige week maakte Cisco bekend dat het, vooral vanwege de afnemende groei van de Amerikaanse economie, gedwongen is tot een ingrijpende bezuinigingsoperatie. Daardoor krijgen 2500 tot drieduizend tijdelijke en freelance-werkkrachten hun congé, evenals drie- tot vijfduizend vaste werknemers. Wereldwijd heeft de onderneming zo'n 44 duizend mensen in vaste dienst en geeft ze werk aan circa vierduizend tijdelijke arbeidskrachten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-14T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.