ABN-Amro kiest wereldwijd Broadvision

ABN-Amro wil wereldwijd de suite van e-business-applicaties van BroadVision implementeren. De bank is van plan van de suite het standaardplatform te maken voor het ontwikkelen van gepersonaliseerde financiële dienstverlening via het internet en via draadloze apparatuur.

ABN-Amro heeft daartoe een driejarige licentie-overeekomst gesloten met de e-business-leverancier. Deze zal samen met Hewlett-Packard en accountans- en adviesorganisatie PricewaterhouseCoopers (PwC), in Nederland eenGlobal Support Office inrichten, dat zich volledig gaat bezighouden met het wereldwijd ondersteunen van de ICT-afdelingen van ABN Amro bij de implementatie van de BroadVision-oplossingen. Tot de suite behoren onder andere het BroadVision InfoExchange Portal en de BroadVision-onderdelen Finance, Business Commerce, Retail Commerce en Analytics.
De keuze is volgens ABN-Amro op BroadVision gevallen omdat de geleverde applicaties niet alleen een "betrouwbare, schaalbare en flexibele personalisatie" van websites mogelijk maken, maar ook omdat BroadVision volgens de bank de benodigde expertise in huis heeft om het open platform te implementeren. Bovendien kan BroadVision de implementatie bewerkstellingen "ongeacht het hardware-platform en ongeacht de al aanwezig systemen".
Volgens ABN-Amro's senior executive vice president Frans Lion van global business development, kan BroadVision "op een succesvolle manier het internet in het businessmodel van ABN-Amro inbouwen".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-14T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.