UT geeft voorproefje van wireless campus

De Universiteit Twente pakt uit op de beurs 'ICT in Business' met een grote stand die in het teken staat van wireless technologie en toepassingen.

Maximale interactie met de bezoeker staat er centraal. Deze interactie beperkt zich niet tot de stand zelf: op de hele beurs is de stand van de UT te bezoeken via een draadloos netwerk en een team studenten dat rondloopt met laptops.
Bezoekers kunnen bij hen online informatie krijgen, of zelf een bericht sturen naar een van de grote schermen op de stand. In het speciale minitheater van de UT-stand treden verschillende gasten op in interviews met verslaggevers Bert Wijfjes (RTV Oost) en Gerrit van der Kooy (TROS Kamerbreed). Zo zal Roel Pieper op 13 maart ingaan op het nationale onderzoeksproject Mobile Port. Pieper is deeltijdhoogleraar in Twente.
De stand is een illustratie van de proeftuin die de Universiteit Twente opzet voor mobiele communicatie: in het project Wireless Campus onderzoekt de universiteit op grote schaalwireless toepassingen. Niet alleen ontwikkelt de universiteit zo nieuwe ICT-kennis, maar past die ook direct toe bij de eigen studenten en medewerkers toe, om zo te komen tot innovatieve ideeën en toepassingen.
De ingrediënten van de UT-stand zijn onder meer demo's van applicaties zoals WAP, TeleTOP (web-based ondersteuning van onderwijs) en de multimedia werkomgeving Friends.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-14T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.