Clustrum Universiteit Utrecht uitgesteld

Het Clustrum is uitgesteld. Het gaat om een cluster van 365 computers ter ere van de 365ste verjaardag van de Universiteit Utrecht.

Het initiatief is enkele maanden geleden genomen door de Universiteit Utrecht Linux User Group (UUlug). De bedoeling is 365 PC's en werkstations aan elkaar te koppelen met Beowulf Linux cluster tools. Hiermee wil de groep aantonen dat het mogelijk is met relatief eenvoudige en (vooral) goedkope middelen een netwerk te bouwen met de kracht van een supercomputer. Evenveel prestatievermogen voor een fractie van de prijs.
Op 26 maart zou het 'clustrum' gaan draaien. Nu is evenwel tot uitstel besloten, omdat honderd machines en vijftig extra netwerkaansluitingen toch niet beschikbaar zijn. Ze zijn ingezet voor onderwijsdoeleinden; hetgeen zo gek nog niet is op een universiteit. Ook hadden de organisatoren geen inzicht in de hoeveelheid werk die nodig is om de 170 extern geleende machines in korte tijd werkend te krijgen. De UUlug probeert nu medio juli, als al het onderwijs op de universiteit stilligt, het cluster leven in te blazen.
Op 26 maart leunen ze evenwel niet achterover. Dan ziet gewoon een kleiner cluster het licht. Daarop draait dan een deel van de applicaties volgens de originele planning. De resultaten zijn te bekijken ophttp://www.lustrumcluster.uu.nl

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-15T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.