Meer Nederlandse ondernemers op internet

Uit een studie, in opdracht van het ministerie van Economische Zaken, blijkt dat het aantal ondernemers met een internetaansluiting nog steeds groeit.

Het onderzoek meldt dat inmiddels 68 procent van het Nederlandse bedrijfsleven is aangesloten op internet. Vorig jaar lag dat percentage nog op 55 procent. Ruim eenderde doet ook elektronische zaken; een jaar geleden was dat nog slechts 18 procent.
De onderzoeksresultaten maakte minister Jorritsma deze week bekend bij de aftrap van de tweede fase van de campagne 'Nederland gaat digitaal'. De bedoeling van deze overheidsactie, die april 2000 begon, is Nederlandse ondernemers te overtuigen van het nut van internet binnen de bedrijfsvoering. De campagne loopt nog tot eind dit jaar.
Het aantal digitale ondernemers stijgt dit jaar nog verder. De enquête wijst uit dat 11 procent van de bedrijven plannen heeft dit jaar een internetaansluiting te nemen. Zij willen immers niet achterblijven. De helft van degenen die verstoken willen blijven van internet denken dat de elektronische snelweg geen zinvolle plaats kan hebben binnen hun bedrijfsvoering.
Meer informatie:http://www.minez.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-15T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.