De Hond weer alleen aan hoofd Newconomy

Interim-manager Kees Scholtes stapt op op internetinvesteerder Newconomy. Nu staat Maurice de Hond weer alleen aan het hoofd van het bedrijf.

Scholtes had de taak om het zieltogende investeringsbedrijf om te vormen tot een gewoon internetbeleggingsfonds, maar heeft die opdracht teruggegeven aan de raad van commissarissen, meldt het bedrijf.
De spanningen bij Newconomy waren zo hoog opgelopen dat Maurice de Hond, oprichter, topman en de grootste aandeelhouder, werd geschorst door de raad van commissarissen. Begin maart werd de schorsing van Maurice de Hond opgeheven en keerde hij terug als bestuursvoorzitter van het internetbedrijf.
Zijn interim-opvolger Scholtes hield echter de leiding over het herstructureringsplan dat Newconomy zou moeten omvormen tot een ICT-beleggingsfonds. Dat plan is nu mislukt. Heel verrassend is dat niet, want analisten vroegen zich meteen al af waar het fonds de 100 miljoen euro vandaan zou moeten halen die het als minimaal startkapitaal wilde hebben.
De Hond werkt sinds zijn terugkeer aan een nieuw plan dat de onderneming continuïteit moet bieden. Uiterlijk half april worden hierover resultaten gemeld, aldus Newconomy. Eerder deze week liet het bedrijf al weten dat de jaarresultaten ook pas in april worden bekendgemaakt in plaats van 19 maart, zoals eerder was beloofd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-16T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.