PinkRoccade wordt te groot voor Nederland

Automatiseerder PinkRoccade wordt langzaamaan een beetje te groot voor Nederland. Maar voor het hele grote werk is het bedrijf nog altijd iets te klein.

In Nederland zit het bedrijf bijna aan zijn plafond, zeker wat aankopen betreft, en in de VS heeft het "het lid flink op de neus gekregen", aldus directievoorzitter Bosma gisteren in een toelichting op de jaarcijfers. Het kantoor in Chicago is geen succes geworden. De vestiging met tien werknemers wordt gereduceerd tot een loket.
Een betere kandidaat voor de tweede thuismarkt is Groot-Brittannië. Daar werken voor dochtermaatschappij Pink Elephant driehonderd mensen. "In de andere tijdzones gaan we niet meer kantoren openen dan de bestaande in Toronto en Sydney. Die breiden we wel gestaag uit. Want vele kleine kantoren leveren bij elkaar een groot verlies op. Je moet massa krijgen." PinkRoccade zet vooral in opoutsourcing, het uitbesteden van automatiseringsdiensten.
E-business bleek in 2000 een belangrijke drijfveer voor organisaties om over te gaan tot uitbesteding van IT-activiteiten en was daarmee een aanjager van verdere groei. De combinatie van Application Services en Infrastructure Management, alsmede de vooraanstaande positie in deback office van opdrachtgevers verschaffen PinkRoccade een uitstekende positie om van deze groei te profiteren. Zo kreeg PinkRoccade de opdracht tot beheer en exploitatie van webportal Vizzavi, eenjoint venture van Vodafone en Vivendi, en gingen zo'n 75 Nederlandse gemeenten over tot de aanschaf van een door PinkRoccade ontwikkelde internetoplossing. Tevens besloot Identrus, een internationaal samenwerkingsverband van banken op het gebied van veilige afhandeling van betalingstransacties via internet, tot uitbesteding vantrusted third party-services aan PinkRoccade.
PinkRoccade had daarmee een goed jaar. De nettowinst steeg met ruim 30 procent naar 94,5 miljoen gulden en de omzet steeg met ruim eenderde tot 1,43 miljard gulden.
Voor dit jaar verwacht het bedrijf een omzetgroei van rond de 30 procent, maar daarvan is de helft toe te schrijven aan de aankoop van TAS Groep. Het aandeel van de Nederlandse staat in PinkRoccade is nu nog 28 procent. Op termijn wordt 25 procent afgestoten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-16T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.