Internatio-Müller mikt op telecom

Internatio-Müller gaat de komende twee jaar 'enorm investeren' in telecommunicatie. Dat zegt topman Scheffer van het bedrijf.

"Je ziet dat telecombedrijven de bouw en het onderhoud van hun netwerken steeds meer uitbesteden. Wij kunnen daar een interessante rol in spelen."
Internatio-Muller startte een jaar geleden een heroriëntatie-onderzoek en concludeerde dat de beste toekomstmogelijkheden liggen in technische dienstverlening. Die is inmiddels gebundeld onder de naam Imtech. Andere activiteiten werden verkocht, waardoor het bedrijf op dit moment ruim vierhonderd miljoen gulden in kas heeft.
Met dat geld wil Internatio-Müller de positie van Imtech als een zogehetensystem integrator uitbouwen. Dat wil zeggen dat het op Europees niveau actief wil zijn op het gebied van geïntegreerde technologische systemen en installaties.
Internatio-Müller komt uit de hoek van de installateurs. Daarbovenop is in de loop der tijd technische systeembouw en systeemonderhoud gekomen. Om de rol alssystem integrator goed te kunnen vervullen moet het bedrijf vooral op het gebied van ICT kennis in huis halen. Of er overnamekandidaten zijn, wilde het bedrijf gisteren niet kwijt.
Op dit moment bestaat de onderneming nog slechts uit Imtech en de divisie Chemische Distributie. Over die laatste divisie is nog altijd geen besluit genomen, liet Scheffer weten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-21T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.