NMa en Opta analyseren internetmarkt

De NMa en de Opta hebben gisteren een gezamenlijk consultatiedocument gepubliceerd over markten voor internettoegang.

Het is een eerste stap van beide autoriteiten om de markten voor internettoegang in kaart te brengen en te analyseren. Volgens de twee instellingen is het actief volgen van de markten voor internettoegang van belang voor de handhaving van zowel de Mededingingswet als de Telecommunicatiewet.
Belangrijke vragen waarop de NMa en Opta antwoorden zoeken zijn of er aparte markten zijn voor smalband internettoegang (via de normale telefoonlijn) en breedband internettoegang (via de kabel en Adsl) en of kabelnetwerken en het telefoonnetwerk met elkaar concurreren. Nma en Opta concluderen voorlopig dat de markten voor smalband en breedband wel degelijk verschillen, maar ze trekken nog geen conclusies over de vraag of en zo ja, in hoeverre de kabel en Adsl concurrerende netwerken zijn of worden.
Marktpartijen mogen nu reageren. Op basis van hun inbreng zullen de mededingingsautoriteiten vóór de zomer een aangepaste rapportage en richtslijnen publiceren. De tekst van het gehele consultatiedocument is vanaf vandaag te vinden op de websiteshttp://www.nma-org.nl enhttp://www.opta.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-21T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.