PCM begint toch eigen nieuwssite

Uitgever PCM van onder meer NRC-Handelsblad, Algemeen Dagblad, Volkskrant en Trouw begint toch een eigen nieuwssite.

Deze moet voor de zomer in bedrijf zijn, heeft PCM gisteren gezegd. Het bedrijf stopte begin dit jaar de voorbereidingen voor een nieuwssite om te zien of er geen goedkopere alternatieven waren. Om die reden was internetsite NU.nl in beeld voor overname door PCM Interactieve Media (PIM). Dat bleek uiteindelijk te kostbaar.
Volgens hoofdredacteur Froukje Santing, afkomstig van NRC-Handelsblad, gaat de site zich richten op jongeren tussen twintig en dertig jaar die zich niet meer aan een krant willen binden. Daarnaast hoopt Santing mensen te lokken, die op hun werk een aansluiting hebben en op de hoogte willen blijven van het laatste nieuws.
Bij de internetsite komen tien tot twaalf redacteuren te werken. Die gaan zich bezighouden met het verzamelen en bewerken van nieuwsberichten. Hoe de internetsite geld moet opleveren is nog niet duidelijk. PCM heeft dat al op een aantal manieren geprobeerd, onder meer met betaalde email-abonnementen op de Volkskrant, maar is daarmee gestopt wegens gebrek aan belangstelling. Ook verloor PCM een geding tegen het bedrijfje kranten.com, dat directe links maakte naar op het web gepubliceerde artikelen uit de PCM-bladen. Daardoor konden 'krantenlezers' naar de berichten zonder de met advertenties behangen 'voorpagina's' van de PCM-krantensites te bezoeken. PCM claimde bij de rechter daardoor veel advertentie-inkomsten mis te lopen. De rechter gaf PCM echter geen gelijk.
PCM gaat zich wel bezig houden met de verkoop van berichten voor internetsites van providers en portals. Daarvoor is het bedrijf Novum opgericht, dat onder meer samenwerkt met Cameo Media en Moneyview Online.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-21T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.