Markt voor asp's nog steeds springlevend

De markt voor application service providers (asp's) lijkt in een dal te zijn beland. Maar volgens analisten is niets minder waar.

Het asp-model heeft zich al bewezen, gezien de snelgroeiende omzetten die er de afgelopen jaren via het model zijn gegenereerd. Die groei is inmiddels enigszins tot staan gebracht door de afzwakkende economische groei in de Verenigde Staten, maar analisten hebben er volop vertrouwen in dat de groei op de asp-markt in ieder geval vanaf medio 2002 weer een grote vlucht zal nemen.
Kijkend naar de cijfers van de gerenommeerde onderzoeksbureau's lopen de verwachtingen nogal uiteen. Zowel IDC als Dataquest schatten de asp-markt over 2000 op 1 miljard dollar. Daarna lopen de schattingen uiteen. Dataquest houdt het op 3,6 miljard dollar tegen het einde van dit jaar, terwijl Forrester rekent op bijna een verdubbeling: 6 miljard dollar. Gartner Group en AMR gaan er zelfs vanuit dat de asp-markt in 2004 een omvang heeft bereikt van 25 miljard dollar.
Voor het Nederlandse Siennax International moet dit als muziek in de oren klinken. Het bedrijf heeft bekend gemaakt dat het als eerste asp deelneemt aan hetApplication Service Provider Channel Programma van chipgigant Intel: een internationaal initiatief dat wereldwijd geselecteerde asp's de mogelijkheid biedt deel te nemen aan onder meer trainingen en gezamenlijke marketing, en dat allemaal om een snelle adoptie van Intel-architectuur te bevorderen. "De toekomst van de asp-markt is afhankelijk van goede betrekkingen met belangrijke hardware- en softwareleveranciers", aldus Frits Velink, woordvoerder van Siennax. "Met dit programma heeft Intel een uitstekend raamwerk voor samenwerking opgezet." Intel probeert op zijn beurt via hetchannelprogramma zijn invloed op de e-businessmarkt met behulp van asp's snel te kunnen uitbreiden. John Davies, vice-president van de Solution's Channel Group: "Intel heeft dankzij zijnreseller-programma's de beschikking over een netwerk van tienduizenden dealers in de hele wereld en relaties met duizenden solution providers."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-21T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.