Taal- en spraaktechnolgie bundelen krachten

Een aantal taal- en spraaktechnologiebedrijven heeft gisteren de krachten gebundeld. Er is een nieuwe stichting opgericht die Nederlandse Organisatie voor Taal- en Spraaktechnologie (NOTaS) heet. De deelnemers houden zich bezig met het ontwikkelen en

toepassen van spraakherkenning, wat algemeen als een veelbelovende ontwikkeling in de ICT wordt gezien.
Het idee is afkomstig van zeven Brabantse bedrijven. Zij hebben steun gekregen van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, de Katholieke Universiteit Brabant en de Technische Universiteit Eindhoven. "Het toekomstperspectief voor de sector is goed, maar ook risicovol. De initiatiefnemers gaan ervan uit dat krachtenbundeling een positieve invloed heeft", aldus de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij.
In Nederland zijn honderd overwegend jonge bedrijven en twintig onderzoeksinstellingen actief op het gebied van spraakherkenning. Er werken ongeveer vijfhonderd mensen. De
gezamenlijke omzet bedraagt rond de vijftig miljoen gulden. De verwachting is dat zowel het aantal werknemers als de omzet snel zal toenemen. Ook Philips is actief in deze tak en maakt het programma Freespeech.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-23T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.