'Wish moet Ericsson 25 miljoen betalen'

De internetprovider Wish-Noknok moet 25 miljoen gulden betalen aan het Zweedse telecomconcern Ericsson. Dat staat in het financieel-economische magazine FEM/De Week.

Wish-Noknok nam afgelopen december een telecomswitch van Ericsson in gebruik die het de komende drie jaar moet afbetalen.
Met de centrale wil het bedrijf onafhankelijk worden van de zogehetenkick back fees. Dat zijn de vergoedingen die telecombedrijven betalen voor het door Wish gegenereerde verkeer over hun telefoonlijnen. De 400 duizend abonnees van het bedrijf genereren tachtig miljoen belminuten per maand.
Met de centrale van Ericsson kan de internetprovider de telefoontikken rechtstreeks in rekening brengen bij haar abonnees. Dat levert de provider meer geld op. Bovendien is Wish begonnen met het aanbieden vanflat-fee internet, waarbij abonnees twee uur per dag online mogen zijn voor 75 gulden per maand. Dat maakt het meer in eigen beheer regelen van het telecomverkeer noodzakelijk.
Bij de overlevingskansen van Newconomy speelt de provider als een van de meest succesvolle ondernemingen een grote rol. Potentiële financiers trokken zich begin deze maand terug, omdat zij vonden dat Newconomy het twee derde belang in Wish voor een te hoog bedrag in de boeken heeft staan. Tegelijk zijn financiers hoognodig, om de kosten van de internetprovider te dekken. Naast de miljoenenbetalingen aan Ericsson heeft Wish-Noknok geld nodig voor de salarissen van de veertig werknemers, marketing en de huur van hoofdkantoor encall center.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-23T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.