KPN wil af van zijn aandeel in Infonet

KPN verkoopt zijn stukje Infonet en naar verwachting zullen de andere eigenaren dat ook doen. Europese operators willen geld zien.

Infonet, een wereldwijd netwerk, is opgericht door een aantal grote, toen nog monopolistische operators. Het net heeft vooral de laatste jaren altijd als een zelfstandige onderneming mogen werken. Maar dat betekende in de praktijk ook vaak dat operators voor de netten kozen waar ze commercieel mee verbonden waren en dat Infonet er in de belangstelling maar een beetje bij hing.
KPN gaat nu zijn aandeel als eerste verkopen, maar het verwacht dat Telefónica, Telia en Swisscom hetzelfde doen. Infonet lijkt benaderd te zijn door één of meer gegadigden. Na de overname van Equant is Infonet vrijwel het laatste volledig zelfstandige, wereldwijde netwerk.
De aandelen die in 1999 nog 21 dollar deden, zijn onlangs tot 4,70 gezakt. De marktwaarde van Infonet is 2,2 miljard dollar. Geruchten willen dat Level 3 en 360 Networks Infonet in ieder geval willen binnenhalen. Maar men verwacht dat de grootste Amerikaanse telco's ook geïnteresseerd zijn.
De huidige eigenaren van Infonet hebben te kennen gegeven na een eventuele overname op dezelfde wijze van de diensten van Infonet gebruik te willen blijven maken.
Van oorsprong was Infonet een Amerikaans bedrijf dat door de Europese bedrijven is uitgebouwd via een gezamenlijke overname. Het stuk van France Télécom en dat van Deutsche Telekom is overgenomen door het Japanse KDD en het Australische Telstra. José Collazo, de directeur van Infonet, verwacht niet dat een uitkoop van de partners de gang van zaken bij Infonet drastisch gaat veranderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-26T00:00:00.000Z Dirk Ringenoldus
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.