PvdA boos over verplaatsen chip-productie

De PvdA is boos over de aankondiging van Philips-topman Cor Boonstra de chipsproductie op termijn te verplaatsen naar de VS of Azië.

PvdA-kamerlid R. Hindriks wil dat minister A. Jorritsma van economische zaken met Philips gaat overleggen, zo laat hij weten in schriftelijke vragen aan de bewindsvrouwe.
In het tv-programma Buitenhof zei Boonstra afgelopen zondag te verwachten dat chips uiteindelijk niet meer in Europa, maar alleen nog in de VS en in Azië zullen worden gemaakt. Hindriks wil weten hoeveel mensen momenteel in Nederland direct of indirect in de bedrijfstak werken en bij welke bedrijven. Hij vraagt Jorritsma ook of er wel voldoende subsidiemogelijkheden zijn voor chipbedrijven en of de Nederlandse overheid Philips op een of andere manier subsidieert. Is dat het geval, dan kan Jorritsma dat gebruiken in het overleg dat ze volgens Hindriks met de Philipstop en de betrokken vakbonden moet voeren.
Hindriks wil trouwens dat Jorritsma sowieso om de tafel gaat met het grootste technologiebedrijf van Nederland om te horen hoe de Philipstop aankijkt tegen het vestigingsklimaat voor high-tech productie in Nederland en hoe dat volgens Philips is te verbeteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-28T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.