SVB doet beheer mainframes de deur uit

De Sociale Verzekeringsbank (SVB), bekend van AOW en kinderbijslag, gaat zijn mainframe-activiteiten overdoen aan PinkRoccade.

De overeenkomst kent een looptijd van vijf jaar. Er zullen ongeveer tien ICT-professionals van de SVB in dienst treden bij PinkRoccade.
De SVB heeft voor PinkRoccade gekozen na een uitgebreide marktverkenning en een zorgvuldig traject van beoordeling in het kader van een procedure voor Europese Aanbesteding, aldus de overheidsinstelling. De uitbesteding betreft de zorg voor de computerverwerking op het OS/390-platform voor onder andere de AOW en de Kinderbijslag inclusief de daaraan gerelateerde rekencentrumdiensten. Voor de betrokken ICT-professionals van de SVB biedt PinkRoccade als groot ICT-bedrijf een aantrekkelijk carrièreperspectief.
De SVB heeft er in haar ICT-strategie voor gekozen over te gaan op een nieuwe toekomstvaste mainframe omgeving, OS/390. Tegelijkertijd werd gekozen voor outsourcing om daarmee de continuïteit en betrouwbaarheid te borgen. Voor PinkRoccade is de uitbesteding een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling en schaalvergroting van zijninfrastructure management dienstverlening, naast een verdere versterking van de marktpositie van PinkRoccade binnen de sector sociale zekerheid, waar het toch al een sterke positie heeft.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-28T00:00:00.000Z Sjaak Smakman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.