Unit 4 draait uitstekend jaar 2000

Softwareproducent Unit 4 uit Sliedrecht heeft winst en omzet flink zien groeien. Vooral dankzij toegenomen belangstelling voor beveiliging van systemen.

Niet alleen de moeizaam verlopen overname van het Noorse Agresso droeg bij aan de winstaanwas, maar ook de toegenomen belangstelling voor internetprogramma's en beveiliging van zakelijke gegevens.
De omzet van de divisie Internet & Security steeg met 136 procent tot ruim 47 miljoen euro (104 miljoen gulden) en de inkomsten uit licenties stegen vrijwel even hard tot bijna 65 miljoen euro (143 miljoen gulden). De totale omzet steeg tot 121 miljoen euro (267 miljoen gulden) en de winst met 72 procent tot 15 miljoen euro (33 miljoen gulden).
Cijfers waarover directeur Chris Ouwinga zich uiterst tevreden toonde bij de presentatie gisteren. Hij verwacht dat het tegenwoordig Unit 4 Agresso geheten bedrijf de komende jaren winst en omzet jaarlijks met 20 tot 25 procent zal zien groeien. De markt is goed, stelt hij. "Het vertrouwen keert langzaam terug."
Unit 4 Agresso ziet vooral mogelijkheden op het gebied van internetbeveiliging. "Veel bedrijven zijn nog niet aangesloten op internet. Daarnaast levert ook de invoering van de euro voor ons veel werk op", denkt Ouwinga. "Veel bedrijven hebben hun software nog niet aangepast aan de komst van de nieuwe munt."
Door de overname van Agresso kan Unit 4 behalve in de Benelux nu ook aan de slag in Scandinavië. Op de middellange termijn wil de onderneming ook in de rest van Europa actief worden. Om de marktpositie verder te verstevigen, zoekt de softwareproducent overnamekandidaten. Unit 4 Agresso wil jaarlijks drie bedrijven inlijven.
Bepalend voor de groeistrategie van Unit 4 Agresso is de mogelijkheid om personeel aan te trekken. Het bedrijf heeft daar naar eigen zeggen geen moeite mee en met 8 procent is het verloop laag. Aan het eind van vorig jaar had Unit 4 Agresso 1.300 mensen in dienst, een groei van 85 procent ten opzichte van 1999.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-28T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.