Magnus wil verder groeien door overnames

Magnus heeft haar nettowinst over het afgelopen jaar zien stijgen tot 1,7 miljoen euro. Dit was conform de verwachtingen.

In 1999 bedroeg het resultaat na belastingen 0,5 miljoen euro. Het IT-bedrijf geeft geen winstverwachting voor dit jaar af. Onzekerheid over de Amerikaanse markt is de voornaamste reden. Daarnaast zijn de incubator-activiteiten met grote onzekerheid omgeven. Het klimaat voor exits is momenteel slecht.
Voor Magnus Europe en Asia-Pacific wordt een groei van omzet en bedrijfsresultaat verwacht. Centrale doelstelling voor 2001 is groei. De onderneming wil dit jaar acquisities doen in Nederland en België en mogelijk ook andere landen. Zo kan snel meer schaalgrootte worden bereikt. Zij zoekt naar bedrijven die complementair zijn.
De omzet over 2000 steeg met 12 procent tot 37,7 miljoen euro. Dat is fors minder dan begin vorig jaar werd verwacht. In het afgelopen jaar heeft Magnus de bakens verzet. De IT-adviesdiensten richten zich sterker op elektronische handel.
Het bedrijfsresultaat steeg tot 2,4 miljoen euro. In 1999 was er een verlies van 0,7 miljoen euro. Magnus Europa kreeg opnieuw grote opdrachten bij Heineken Technical Services, Hunter Douglas, Sony en Stork. Bovendien werden nieuwe opdrachten verkregen van o.a. Aldipress, Intrastore, RDM en Yokogawa.
Magnus Asia-Pacific ondervond in het eerste halfjaar een weerslag van het post-millennium effect. Ondanks een duidelijk herstel in de tweede helft kwam het bedrijfsresultaat over het gehele jaar 2000 uit op 0,5 miljoen euro negatief.
Ook in de VS was sprake van tegenvallende marktomstandigheden. De omzet daalde daar van 8,4 miljoen euro naar 8,1 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat was 0,7 miljoen euro negatief tegenover een positief resultaat van 0,1 miljoen euro in 1999.
Mede door reorganisaties bleef het totale aantal medewerkers nagenoeg gelijk. Bij Magnus werken bijna 500 mensen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-28T00:00:00.000Z Redactie VNUnet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.