Vincent Everts wint de Kubbik prijs

Vincent Everts heeft de Kubbik prijs gekregen voor zijn betekenis voor de Informatiekunde. Dit is een belangrijke onderscheiding van de KUB.

De Katholieke Universiteit Brabant reikt de prijs jaarlijks uit aan iemand die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van bestuurlijke informatiekunde.
Volgens jury-voorzitter prof.dr. P.M.A. Ribbers is Everts van groot belang voor de ontwikkeling en toepassing van dat vakgebied. De oud-directeur van MediaPlaza, het demonstratiecentrum voor de elektronische snelweg, staat bekend om zijn enorme enthousiasme voor nieuwe technische snufjes. Everts werkt momenteel als venture capitalist bij Roel Piepers Insight Partners.
Ribbers prees Everts om diens tomeloze inzet. Hij heeft de informatietechnologie niet alleen via MediaPlaza, maar ook middels talloze voordrachten en columns onder aandacht gebracht van de zakelijke beslissers. Dit heeft het gebruik van IT in het Nederlands bedrijfsleven gestimuleerd.
De Kubbik onderscheiding kent een aantal illustere winnaars. In voorgaande jaren waren dat onder meer Jan en Paul Baan, de broers die nu in opspraak zijn wegens hun wel erg creatieve stijl van boekhouden. Jo Lernhout en Pol Hauspie kregen deze onderscheiding in 1998. Vorig jaar kwamen beide Vlamingen zwaar onder vuur te staan, toen bleek dat ook de financiële rapportages van Lernout & Hauspie (spraaktechnologie) de toets der kritiek niet konden doorstaan.
Recenter had de universiteit een gelukkiger hand van kiezen. In 1999 ging de prijs naar mr.P.W. de Kam, directeur van het Belasting AutomatiseringsCentrum. Vorig jaar was prof.dr.ir. G.C. Nielen, emeritus hoogleraar KU Brabant, de gelukkige.
Tijdens de prijsuitreiking gisteren kwam ook Everts' studie ter sprake. Tot verrassing van de jury blijkt de internet-evangelist de collegabanken bijzonder trouw te zijn. Everts studeert namelijk al 15 jaar. Hij moet alleen nog een eindscriptie maken in het kader van zijn studie bedrijfskunde. Na zijn vertrek bij MediaPlaza besloot hij zich vorig jaar opnieuw aan zijn studie te wijden. De fel begeerde doctoraalbul ontbreekt nog steeds. Maar in academische kringen heeft hij nu toch erkenning gekregen. De prijs is een klein kunstwerk. En dat blijkt weer goed te passen in de Rietveld-woning die Everts onlangs verwierf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-29T00:00:00.000Z Redactie VNUnet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.