Grote order voor Draka van Deutsche Telekom

Draka gaat voor ongeveer 450 miljoen gulden het telecommunicatienetwerk van Deutsche Telekom moderniseren met glasvezel- en kopertechnologie.

Tevens wordt, in navolging van Nederland en de VS, voor het eerst in Duitsland, in enkele grote steden, het flexibele JET net(r) glasvezelkabelsysteem geïntroduceerd.
Draka's JET net(r) technologie houdt in dat in een reeds geïnstalleerde HDPE buis een bundel van kleine buisjes wordt 'ingeblazen', waarna ieder buisje afzonderlijk gevuld kan worden met een miniatuur glasvezelkabel. Het biedt voor telecomoperators een goede manier om met een vast kabelnet te kunnen voorzien in de wisselende behoefte aan breedbandcapaciteit.
In september kreeg Draka al een order uit de VS ter waarde van eveneens ongeveer 450 miljoen gulden.
Het beursgenoteerde Draka is internationaal actief op het gebied van de ontwikkeling, productie en verkoop van draad en kabel. Draka concentreert zich hierbij op telecommunicatiekabel en -systemen, en laagspannings- en speciaalkabel. Draka is met 60 vestigingen in 25 landen actief in Europa, Amerika en Azië. Wereldwijd zijn bij Draka-ondernemingen ongeveer 8.100 mensen werkzaam. Vorig jaar haalde het bedrijf een omzet van 1,7 miljard euro (3,75 miljard gulden).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-30T00:00:00.000Z Sjaak Smakman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.