Dierentuinen jagen met emailwapens

Donderdag kreeg de mailserver van het ministerie van Landbouw het zwaar te verduren door een actie van de Nederlandse dierentuinen. Nu is Brussel het doelwit.

De emailactie van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) wordt gevoerd vanaf de website van de vereniging (http://www.nvdzoos.nl). Doel is de beleidsmakers in Den Haag en Brussel ervan te overtuigen dat de dierentuindieren mogen worden ingeënt tegen mond- en klauwzeer.
Of dat doel wordt bereikt, is natuurlijk niet zeker. Wat wél vast staat is dat internet bij het voeren van dergelijke maatschappelijke protestacties een belangrijke rol blijkt te kunnen spelen. Kort na de start van de actie gisteren waren er al 5000 emailtjes verzonden naar het ministerie van LNV. Volgens een woordvoerder van het departement heeft de mailserver wel wat oprispingen gekend, maar is hij niet plat gegaan. Overigens is hij blij dat de aandacht nu is verlegd naar Brussel, "want minister Brinkhorst is het feitelijk eens met de dierentuinen".
De vraag is nu hoeveel emailtjes de server van de Europese Unie kan verwerken. Want de NVD heeft haar elektronische pijlen inmiddels gericht op Brussel. "Het ministerie van Landbouw is nu duidelijk op de hoogte van onze meningen", zo staat op de website te lezen. "Dank voor uw massale steun. Vanaf vandaag laten we de Europese Commissie onze stem horen!"

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-30T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.