Realmapping overgenomen door Quova

De Nederlandse hoogvlieger Realmapping is overgenomen door branchegenoot Quova uit Amerika. Beide vullen elkaar goed aan en versterken elkaars marktpositie.

Realmapping is een bedrijf met 30 mensen in Amsterdam, opgericht begin 1999. Het won vorig jaar de prestigieuze Broos van Erp prijs. Deze trofee gaat jaarlijks naar de meest succesvolle startende ondernemer op het gebied van nieuwe media. De prijs behelst een geldbedrag van 100 duizend gulden.
De onderneming heeft een database ontwikkeld met informatie over alle 4,25 miljard IP-adressen op internet. Hiermee zijn gegevens van websitebezoekers te achterhalen zonder de persoonsbescherming aan te tasten. Het gaat dan om zaken als uit welk land of welke stad iemand komt en met welke taal iemand communiceert. Realmapping claimt een accuratesse te hebben van meer dan 97,5 procent. De technologie kent toepassingen als fraudedetectie, naleving van wet- en regelgeving, het managen van digitale auteursrechten, online marketing en het op basis van de herkomst van bezoekers gericht aanbieden van content of commerciële informatie op websites.
Quova doet hetzelfde, is begin 2000 opgericht en opereert vanuit Redwood City in Silicon Valley. Dit (particuliere) bedrijf heeft onlangs een financieringsronde afgerond en daarbij 21 miljoen dollar opgehaald. Investeerders zijn onder meer Verisign, Softbank Venture Capital, IDG Ventures, Nexus Group, Fidelity Ventures en Schoffstall Ventures. Quova is vooral actief op de Amerikaanse en Aziatische markt.
Sjoerd van Gelder, directeur van Realmapping: "We passen prima bij elkaar. Beide bedrijven maken een grote hoeveelheid geografische informatie gemakkelijk toegankelijk voor alle vormen van e-business. Tot op heden was Quova voor ons een belangrijke concurrent. Nu zijn we een team en dit creëert ongekende kansen in het brengen van geografische intelligentie op internet."
De naam Realmapping verdwijnt en maakt plaats voor Quova.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-03T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.