KPN met Oracle in elektronische inkoop

KPN, AtCostPlus en Oracle zetten samen een elektronische marktplaats voor inkopers op. Deze moet tot de grootste in haar genre gaan behoren.

De eerste twee ondernemingen brengen hun bestaande activiteiten op dit gebied in. Ze krijgen ieder ruim 40 procent van de aandelen. KPN brengt haar elektronische marktplaats KPN Xchange in, onderdeel van KPN Inkoop en Logistiek. Oracle verwerft de rest en brengt vooral kennis van software in. Overigens staat het samenwerkingsverband open voor de toetreding van andere strategische partners.
Dejoint-venture richt zich op de inkoop van niet-produktiegebonden goederen en diensten. Dat wil zeggen spullen die elke onderneming nodig heeft, zoals kantoormiddelen en drukwerk. Ook valt te denken aan ICT-produkten en -diensten. De nieuwe onderneming wil via de inzet van moderne IT de bestaande inkoopprocessen efficiënter doen verlopen.
In het eerste jaar van haar bestaan moet een totaal handelsvolume van 2,5 miljard euro haalbaar zijn. Dit cijfer is gebaseerd op de huidige volumes die KPN en AtCostPlus realiseren.
De directie wordt gevormd door Geert Brouwer, thans directeur van KPN Inkoop en Logistiek, en AtCostPlus-directeur Jos Houben. De personeelsomvang bestaat uit tweehonderd mensen, waarvan iets meer dan de helft van AtCostPlus komt. Dejoint-venture gaat zich op heel Europa richten. Een woordvoerder van KPN verwacht dat de onderneming binnen afzienbare tijd winstgevend zal zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.