'Opta functioneert naar behoren'

Telecomwaakhond Opta functioneert naar behoren. Dat blijkt uit een onderzoek dat het bureau Twijnstra en Gudde heeft uitgevoerd naar het instituut in opdracht van het ministerie van verkeer en waterstaat.

De onderzoekers concluderen dat het college sinds de instelling in 1997 haar wettelijke taken over het algemeen goed vervult. Behalve het functioneren van de Opta heeft staatssecretaris De Vries ook
mogelijke varianten voor de toekomstige bestuurlijke inrichting van het toezicht op de telecommunicatie- en postmarkt laten inventariseren.
Volgens het eerste onderzoek heeft de Opta de marktwerking in de telecommunicatiemarkt aanzienlijk bevorderd. De kwaliteit van de interne organisatie en de bedrijfsvoering is volgens het onderzoek voldoende. De onderzoekers hebben ook de relatie tegen het licht gehouden tussen het ministerie en de Opta, die onder de verantwoordelijkheid van het ministerie valt. De functiescheiding is volgens de onderzoekers voldoende helder. Het samenspel tussen beide verloopt echter niet altijd goed en functioneel, aldus de onderzoekers.
De Opta is op 1 augustus 1997 in het leven geroepen. Op die datum trad de Wet Onafhankelijke post- en telecommunicatieautoriteit (Opta-wet) in werking. Het college speelt vanaf die tijd een belangrijke rol in het in een overgangsfase begeleiden van een niet-geliberaliseerde markt naar een situatie met volledige marktwerking.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-04T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.