Inhaalslag ICT-kennis bij HBO'ers

Toekomstige generaties afgestudeerden aan het HBO hebben meer kennis van ICT. Het project HEO-ICT maakt een inhaalslag mogelijk voor de HBO-opleidingen Bedrijfseconomie en Commerciële Economie.

Volgens projectmanager Ton Muns is dit hard nodig om te voldoen aan de eisen van het bedrijfsleven. "Nu blijkt de geleerde stof niet altijd goed aan te sluiten in de praktijk", zegt hij.
Docenten krijgen via cursussen, seminars en de websitehttp://www.heo-ict.nl de gelegenheid nieuwe kennis op te doen. Ze kunnen zich bekwamen in gebieden als e-business,enterprise resource planning,customer relationship management ensupply chain management.
De ICT-kennis waarover afgestudeerden moeten beschikken, is samen met het beroepenveld vastgesteld. HEO-ICT maakt deel uit van het project 'ICT voor niet-ICT-opleidingen'. Dit is een initiatief van deTaskforce 'Werken aan ICT', een werkgroep ingesteld door de ministeries van Economische Zaken en Onderwijs. Doel van dit project is afstuderende marketingmensen en bedrijfseconomen bewust te maken van ICT.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-04T00:00:00.000Z Redactie VNUnet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.