Newconomy voorlopig gered door ABN Amro

Internetinvesteerder Newconomy is van de ondergang gered door een financiële injectie van ABN Amro.

Over de omvang van het krediet zijn nog geen mededelingen gedaan, zo meldt Het Financieele Dagblad. Daarover zal volgens de zakenkrant binnen een week meer duidelijkheid ontstaan als oprichter Maurice de Hond de overeenkomst officieel bekend maakt.
Ook is inmiddels bekend dat Newconomy overeenstemming heeft bereikt met Jakob Pieterman over een betalingsregeling rond de overname van Wish. Pieterman heeft van Newconomy nog 18 miljoen euro tegoed, maar hoe de recente deal tussen hem en Newconomy er precies uitziet, is nog niet bekend.
Volgens Het Financieele Dagblad schatten betrokkenen de kans van slagen van de financiële deal op 'meer dan negentig procent'. Daarmee lijkt Newconomy gered van een faillissement.
De financiële overeenkomst van Newconomy met ABN Amro betekent geen garantie voor de langere termijn. Darvoor moeten nog oplossingen worden aangedragen. Op 20 april worden de uitgestelde jaarcijfers van Newconomy gepresenteerd en op 9 mei vindt de aandeelhoudersvergadering van de internetinvesteerder plaats.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.