KPN optimistisch over Duitse mobiele markt

KPN Telecom is optimistisch over een versoepeling van de Duitse regels op het gebied mobiele telefoonlicenties.

Hierdoor wordt een nauwere samenwerking tussen de verschillende concerns mogelijk. Dit verklaarde topman Paul Smits tegenover Reuters tijdens de e-business conferentie in Keulen. Smits gaf te kennen nog steeds volop open te staan voor een fusie of een overname. "KPN heeft altijd al aangegeven dat er een consolidatietrend gaande is in de telecommarkt. Wij zijn niet de grootste. Vanwege dat feit hebben we altijd open gestaan voor een fusie of een overname, zelfs als dat betekent dat we daarbij onze positie als zelfstandige onderneming kwijtraken."
Smits zegt er vertrouwen in te hebben dat Duitsland het voorbeeld van de Europese Commissie volgt. De Commissie is in principe voorstander van het weghalen van de obstakels voor het gezamenlijk beheren door verschillende telecombedrijven van de peperdure mobiele netwerken. De beslissing van de Europese Commissie kwam voor de telecombedrijven als een geschenk uit de hemel, omdat ze zich door aankoop van de dure Umts-licenties behoorlijk in de schulden hadden gestoken. Door samen te werken met andere partijen, kunnen ze kosten beperken.
KPN maakt op korte termijn bekend welke netwerkleveranciers het in de arm neemt voor de bouw van de nieuwe generatie mobiele netwerken in Duitsland, Nederland en België.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.