KSI en NetEconomy gaan samenwerken aan Erase

De beursgenoteerde Nederlandse IT-dienstverlener KSI is een strategische samenwerking aangegaan met NetEconomy, voorheen EDN.

De samenwerking concentreert zich op NetEconomy's Erase, een systeem om fraude en andere uitglijders op te sporen. KSI gaat de implementatie verzorgen, maar ook de opleiding van de eindgebruikers. Erase beschermt bedrijven tegen onaanvaardbare risico's, waaronder fraude. Ook valt te denken aan misbruik van diensten, ongebruikelijke financiële transacties, verdacht internetverkeer, technische uitglijders en administratieve fouten.
Het systeem kan op elk vakgebied worden gebruikt ongeacht het bedrijf of het aantal transacties. Er zijn versies voor de sectoren financieel, telecommunicatie en internet. Per sector heeft Erase verschillende functionaliteiten.
KSI denkt dat vooral bij nieuwe economie-bedrijven een grote markt kan worden aangeboord. Veel van deze bedrijven zijn haastig opgezet, waardoor de kans op fraude vrij groot is. Onlangs werd bijvoorbeeld fraude ontdekt bij Yooz, een deelonderneming van Newconomy.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-06T00:00:00.000Z Redactie VNUnet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.