HITT vermeerdert verkeer op luchthavens

Het Apeldoornse softwarebedrijf HITT krijgt meer troeven om de afhandeling van het verkeer op luchthavens in goede banen te leiden.

De onderneming is overeengekomen met het Amerikaanse Rannoch Corporation om diens AirScene technologie te produceren en te verkopen. De integratie van HITT's technologie om actuele posities van alle vliegtuigen en andere voertuigen op de luchthaven weer te geven met de AirScene technologie van Rannoch stelt luchthavens in staat meer vliegtuigen veilig te verwerken.
AirScene is een vliegtuig-volgsysteem dat gebruik maakt van multilateratie en ADS (een systeem aan boord van vliegtuigen waarmee zij regelmatig informatie over hun positie uitzenden) om vliegtuigen te identificeren en volgen in een uitgestrekt gebied, maar ook op de grond. HITT zal AirScene als sensor koppelen aan haar op radar gebaseerde systemen en zal het ook in andere toepassingen gaan gebruiken.
Het luchtverkeer groeit nog altijd fors, maar uitbreiding van luchthavens is duur en kost veel schaarse ruimte. Het verwerken van meer vluchten op dezelfde banen leidt voor de luchthavens tot minder maatschappelijke weerstand. Om die reden ziet HITT met zijn technologie een goede toekomst.
HITT is een leidende speler in de wereldwijde nichemarkt voor verkeersbegeleiding- en aanverwante navigatiesystemen. De kernactiviteit van HITT is het ontwikkelen van software gedomineerde systemen die worden toegepast voor de beheersing en begeleiding van de lucht- en scheepvaart en offshore activiteiten. Op dit gebied heeft de onderneming een technologie ontwikkeld waarmee vliegtuigen en schepen individueel kunnen worden geïdentificeerd en begeleid. HITT had vorig jaar een omzet van 20,2 miljoen euro (44,5 miljoen gulden) en behaalde daarop een winst van 1,9 miljoen euro (4 miljoen gulden). Sinds juni 1998 staat HITT genoteerd aan de Euro.NM.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-13T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.