Unisys en Joh. Enschede in irisherkenning

Unisys en Joh. Enschede gaan samen irisherkenning ontwikkelen. Dit als antwoord op de groeiende vraag naar gespecialiseerde beveiligingsoplossingen.

De marketing en verkoop van dit product zal zich vooralsnog eerst concentreren op de Nederlandse overheidsmarkt.
De vraag van de Nederlandse overheid naar goede en gebruikersvriendelijke identificatiemethoden is onder andere met de groei van de elektronische overheid fors toegenomen. De digitalisering van de overheidsdiensten vereist een andere beveiligingsvorm. Een digitale overheidsdienst wil namelijk zekerheid omtrent de identiteit van degene die zich aanmeldt. Hierdoor is een vraag ontstaan naar mogelijkheden om identificatie op afstand te realiseren.
Unisys heeft al langer evaring met biometrische identificatiesystemen zoals de eigen smart card-oplossingen. Fred Feijen, Manager Unisys Public Sector: "Identificatie vormt een belangrijk onderdeel van de beveiliging van de netwerken van onze klanten. Unisys had behoefte aan een sterke Nederlandse partner. Joh. Enschede heeft niet alleen kennis en ervaring op het gebied van specifieke beveiligingsoplossingen, maar ook een uitstekende reputatie in de overheidsmarkt."
Irisherkenning is behalve gebruiksvriendelijk ook uiterst betrouwbaar. De levende iris wordt vergeleken met de digitaal opgeslagen iris. Deze methode is vele malen betrouwbaarder dan identificatiemethoden als vingerafdruk en stemherkenning. Het in Haarlem gevestigde Joh. Enschede, dat onder meer de Nederlandse paspoorten en bankbiljetten drukt, hanteert irisherkenning al jaren als toegangscontrole voor streng beveiligde afdelingen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-13T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.