Succesvolle betaling via mobiel netwerk

Nokia, KPN Mobile en Interpay hebben de eerste financiële transactie via een mobiel netwerk succesvol uitgevoerd. Dat maakten de bedrijven vandaag bekend.

Daarbij is de Wireless Identity Module (WIM) gebruikt, onderdeel van de specificaties van Wap 1.2. WIM is een technologie om veilig transacties - zoals bankzaken, het kopen van kaartjes en andere betalingen - via een mobiel netwerk te kunnen uitvoeren. De transacties worden voorzien van een digitale handtekening, zodat gebruikers met één pincode veilig betalingen kunnen verrichten. De WIM-technologie zal straks in m-commerce-toepassingen gebruikt gaan worden, zegt Nokia.
Eerst zullen Nokia, KPN en Interpay de betrouwbaarheid van het systeem testen. Dat gebeurt in Nederland, samen met content- en service providers. Het pilotproject zal draaien in een afgesloten omgeving met een beperkt aantal testgebruikers. Voor het pilotproject zal WIM ingebouwd worden in de SIM-kaart van de mobiele operator. Bij transacties kan dan gebruik gemaakt worden van SET, de standaard voor elektronische betalingen die ontworpen is door Eurocard/Mastercard en Visa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-13T00:00:00.000Z Nico Dikstaal
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.