Versatel naar rechter over Umts-procedure

Versatel stapt naar de rechter, nu blijkt dat het ministerie van Verkeer en Waterstaat alle bezwaren afwijst tegen de gang van zaken rond de Umts-veiling.

Dit blijkt uit berichten in Het Financieele Dagblad. Volgens Versatel zou een dreigbrief van concurrent Telfort een eerlijk verloop van de veiling in de weg hebben gestaan. Het telecombedrijf eiste vervolgens, na afloop van de veiling op 24 juli, bij het ministerie van VenW dat Telfort uitgesloten zou worden van deelname.
Maar staatssecretaris Monique de Vries van Verkeer en Waterstaat wijst deze eis nu definitief af, zo citeert het FD uit nog vertrouwelijke stukken van het ministerie. "Het is niet verboden om tijdens de veiling te communiceren. Zowel mondelinge als schriftelijke coummunicatie waren in beginsel niet ongeoorloofd. Dat Telfort op 21 juli een brief aan Versatel heeft gestuurd, levert geen schending van de veiligheidsregels op".
De staatssecretaris wijst ook het argument van Versatel af, dat het door de brief van Telfort niet meer in staat was vrij te handelen. "Ook na heroverweging zie ik niet in dat er door het optreden van Telfort sprake was van dusdanige verstoring van de mededinging, dat u niet langer in staat zou zijn geweest aan de veiling deel te nemen." Versatel eist nu dat de rechter de uitkomst van de veiling opnieuw in overweging neemt.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-10T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.