Asml weigert commentaar over SVG

Chipmachinemaker Asml heeft gisteren geweigerd om commentaar te geven op het bericht dat het de Silicon Valley Group (SVG) overneemt.

In de Financial Times stond dat het Amerikaanse ministerie van defensie het groene licht heeft gegeven voor de overname.
Op 23 april brengt een commissie officieel advies uit aan president Bush. Die heeft vervolgens 15 dagen de tijd om een besluit te nemen.
Volgens het Veldhovense bedrijf heeft het ministerie Asml gevraagd om zijn mond te houden en dat doen de Veldhovenaren dan ook. Volgens de gezaghebbende Britse zakenkrant is met de goedkeuring van het Pentagon een belangrijke horde voor de overname van de SVG weggenomen. Eerder was duidelijk dat het ministerie van defensie en het ministerie van handel in de speciale beoordelingscommissie bezwaren hadden tegen met name één laboratorium van SVG: Tinsley Laboratories. Congresleden zijn bezorgd dat het Amerikaanse leger niet langer toegang heeft tot deze technologie, wanneer dit laboratorium in handen valt van een niet-Amerikaans bedrijf. Tinsley Laboratories ontwikkelt onder meer technologie voor raketafweersystemen en spionagesatellieten.
Een memo waarop de Financial Times de hand heeft weten te leggen, wijst erop dat Tinsley Laboratories buiten de overname door Asml blijft. Het bedrijf wil dat echter niet bevestigen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-11T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.