ICT-organisatie voor de overheid

De overheid heeft sinds gisteren een eigen ICT Implementatieorganisatie, de Ictu. De nieuwe organisatie moet inspelen op de toenemende behoefte van overheidsorganisaties om samen te werken bij het formuleren, uitvoeren en implementeren van ICT-programma's.

Taken die gemeente, provincies, ministeries en andere overheidsorganisaties anders ieder afzonderlijk hadden uitbesteed, zullen nu door Ictu namens die overheidsorganisaties gezamenlijk worden uitbesteed. Dat moet een flinke besparing kunnen opleveren.
De Ictu omvat een aantal ICT-programma's, waaronder het Overheidsloket 2000 (een loket voor de publieke dienstverlening), Overheid.nl (dat zich specifiek richt op verbetering van overheidswebsites), ON21 (dat zich richt op het gezamenlijk verwerven vanstate-of-the-arttelematica-diensten en -produkten uitsluitend ten behoeve van de openbare sector) en Stroomlijning Basisgegevens (SBG). Dat heeft tot doel te komen tot een efficienter(e) verwerving, beheer en gebruik van basisgegevens.
Directeur van de Ictu wordt per 1 juni S. Eilander, momenteel werkzaam als directeur ICT in het onderwijs bij het ministerie van OCW en als zodanig onder meer belast met de realisatie van Kennisnet.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-11T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.