Kamer wil snelle, volledige aanleg breedband

Breedband internet moet voor alle Nederlanders beschikbaar komen en niet alleen voor de bewoners in de dichtbevolkte, en dus rendabele, gebieden van het land.

Dat is de strekking van een motie van het PvdA-kamerlid Hindriks, die gisteren door de Tweede Kamer werd aangenomen. VVD-minister Jorritsma was tegenstander van de motie en ook haar partij stemde tegen. Zij hebben met name bezwaar tegen het feit dat de PvdA in de motie zover wil gaan dat de overheid het voortouw moet nemen met de aanleg van breedband als de markt het laat afweten. Voor Jorritsma is dit een station te ver. Zij laat weten dat de aanleg van breedbandnetwerken in strijd is met de richtlijnen van de Europese Unie.
Hinriks is er echter allerminst van overtuigd dat de aanleg van breedbandnetwerken snel zal plaatsvinden, zeker niet in de dunbevolkte gebieden waar de commerciële aanleg van de netwerken minder interessant is. Het PvdA-kamerlid reageert met zijn motie onder ander op berichten dat Nederland door het buitenland voorbij wordt gestreefd als het gaat om internetpenetratie. Vorig jaar stond Nederland wereldwijd nog op de zevende plaats, nu moet ons land genoegen nemen met een tiende plaats.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.