NS kiezen voor Ariba B2B-systemen

Wellicht dat het Ariba lukt de efficiëncy bij de Nederlandse Spoorwegen te verhogen. De NS hebben namelijk het B2B e-commerce-platform van Ariba, meer specifiek Ariba Commerce Services Netwerk (CSN) en Ariba Buyer, geselecteerd.

Het product is bedoeld om de commerciële en zakelijke processen beter te kunnen managen, kosten te kunnen terugdringen en de handelsrelaties met zakelijke partners te kunnen verbeteren.
NS-medewerkers worden via het nieuwe B2B-systeem in staat gesteld een reeks van producten en diensten online te selecteren, te bestellen en te ontvangen. Daarbij gaat het onder meer om algemene en technische services, die elektronisch via bestaande toeleveranciers kunnen worden besteld.
Op dit moment loopt er een pilotproject bij NS Reizigers. Vervolgens worden de Ariba-systemen bij de andere NS-divisies geïmplementeerd. De definitieveroll out bij NS Reizigers staat voor 2002 gepland. Het project staat onder leiding van de NS en PricewaterhouseCoopers is ingeschakeld als implementatie-partner.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-17T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.