Competentiestandaard ICT'ers dichtbij

Een algemene standaard voor het definiëren en beoordelen van de competenties van ICT'ers is dichterbij gekomen.

De stichting Exin - het exameninstituut voor informatica - gaat namelijk de ICT-competenties vanlearning service provider (lsp) Acadoo beheren. De competenties zullen de basis vormen voor de examens en kwalificatie van ICT-opleidingen.
Acadoo heeft het compentieraamwerk in eerste instantie ontwikkeld voor haar eigen ICT-onderwijsportalhttp://www.acadoo.nl, dat 29 mei de lucht in gaat. Via deze portal kunnen ICT'ers een vergelijking maken tussen de competenties die ze willen ontwikkelen en de daartoe benodigde opleiding(en). Nu Exin dit raamwerk heeft overgenomen, is het mogelijk om het als standaard te certificeren. Exin is als onafhankelijk onderwijsinstituut bovendien verantwoordelijk voor hetup to date houden van de competenties en het betrekken van andere bedrijven bij het project.
"Voor HR-managers, ICT'ers en opleidingsinstituten is het een enorme winst als er duidelijkheid bestaat over functies, rollen en de daarbij benodigde competenties in de ICT. En dat geldt zowel nationaal als internationaal", aldus Michiel van der Voort, manager certification van Exin.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-18T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.