Verkoop KPN-onderdelen loopt niet zo soepel

De verkoop van de KPN-belangen in het Tsjechische telefoonbedrijf Cesky Telecom loopt vertraging op door het opstappen van het hoofd van het privatiseringsbureau.

, voormalig Belegacom-hoofdman. Hij onderhandelt namens de gezamenlijke onderneming Telsource over de verkoop van een KPN-aandeel van 13,5 procent. Telsource is een gezamenlijke onderneming van KPN en Swisscom. KPN heeft een belang van 20 procent in CT.
Behalve het aandeel binnen Telsource heeft KPN zelfstandig nog eens 6,5 procent van de aandelen in het voormalige staatsbedrijf. Het hoofd van de privatiseringskantoor trad gelijk met zijn minister af, volgens Kok omdat zij zich bij hun privatiseringsdrang gedwarsboomd zagen. Kok hoopt nu een proces op gang te zetten waarbij zowel Telsource als de overheid hun aandeel zien afnemen. De overheid gaat van 51 procent naar 34 procent en Telsource komt uit op 17 procent.
Hij verwacht dat het tot 2020 duurt vóór hij het belang van KPN heeft verkocht. De geruchten gaan dat Deutsche Telekom bereid is de te verkopen delen binnen te halen. Bessel Kok wil zich daar niet over uitlaten. Over het aandeel van 6,5 procent wil Bessel Kok niets zeggen want, "dat is een KNP-kwestie".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.