Bedrijven te afhankelijk van telefoonnetwerk

Bedrijven moeten minder afhankelijk worden van het telecommunicatienet, zegt de stichting Telecomgebruikers Nederland (sTN).

De reactie komt naar aanleiding van de grote telefoonstoring van gisteren die een groot deel van het telefoonverkeer onmogelijk maakte. De branchevereniging voor de telecommunicatiesector, Vereniging ICT Nederland, wil een platform oprichten om bedrijven en burgers over die afhankelijkheid voor te lichten.
De schade kan al snel oplopen bij een serieuze storing, denkt sTN. Bedrijven vertrouwen soms ten onrechte op KPN Telecom. Oplossingen zijn volgens de sTN wel te bedenken. Zo kunnen bedrijven extra kabels via een andere route laten aanleggen. Bij onfortuinlijke graafwerkzaamheden is dan een omlegging voor het telecommunicatieverkeer mogelijk. Ook kunnen ze in zee gaan met meerdere telecomaanbieders.
Vereniging ICT Nederland hoopt dat op korte termijn een nieuw platform kan worden geformeerd, bedoeld om de afhankelijkheid van de netwerken te verkleinen. De vereniging is daartoe al in gesprek met diverse betrokken ministeries. Het platform kan verder dienen om kennis uit te wisselen. Op die manier kunnen potentiële problemen, zoals verspreiding van een elektronisch virus, gezamenlijk snel worden aangepakt.
Overigens is volgens de branchevereniging het Nederlandse telecommunicatienetwerk wel degelijk op orde, mede als gevolg van de investeringen om de millenniumbug te bestrijden.
De telefoonstoring bij KPN door een ontregelde netwerkcomputer maakte gisteren het mobiele verkeer goeddeels onmogelijk, terwijl ook een aantal vaste operators, zoals Tele2 en One.Tel enige tijd onbereikbaar waren.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-20T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.