Tryllian, Risseeuw en i3-solutions winnaar

Tryllian is ICT-Bedrijf van het jaar. Ton Risseeuw geldt als gloednieuwe ICT Personality en i3-solutions is Start-up van het jaar 2001.

De Nationale ICT Awards zijn een initiatief van het vaktijdschrift Computable, de brancheorganisatie Fenit/Vereniging ICT Nederland en de organisatie van The Internetworking Event. Zij zijn dit jaar voor het eerst uitgereikt. Doel is om de ICT-sector op een positieve manier naar voren te brengen. Donderdagavond, tijdens een bijeenkomst in technologiemuseum Nemo, heeft bewindsvrouwe Jorritsma de prijzen uitgereikt. De jury bestond uit Joop Wijn, lid van de Tweede Kamer en ICT-specialist van het CDA, prof. dr. L.L.G. Soete, hoogleraar Internationale Economische Betrekkingen aan de Universiteit Maastricht, drs. J.J. van Scheijen, directeur van de Directie Electronica, Diensten en Informatietechnologie van het ministerie van economische zaken, prof dr. ir. E. Huizer, directeur Business Development NOB en hoogleraar Internet Toepassingen aan de Universiteit Twente en ir. P.A.J. Liefkens, voorzitter van de Vereniging ICT Nederland.
Bij de keuze voor de ICT-Personality had de jury het makkelijk: er was maar een genomineerd. "De Nederlandse ICT-sector heeft aan de inzet en betrokkenheid van Ton Risseeuw, vanaf zijn Getronics-periode tot heden, zeer veel te danken. Deze ICT-Award moet dan ook gezien worden als een oeuvre-prijs, voor een man die ontegenzeggelijk als deeminance grise van onze sector mag worden gezien", verduidelijkt de jury zijn keus.
Tryllian ging ervandoor met de begeerde titel ICT-Bedrijf van het Jaar. De onderneming heeft een intelligente, mobiele agent ontwikkeld die data, opgeslagen in diverse ICT-infrastructuren, opspoort en weet te gebruiken. "De jury heeft Tryllian als winnaar aangewezen, omdat zij zelf innovatieve en geavanceerde programmatuur ontwikkelt. De naam en de producten van Tryllian zijn tot over de grenzen bekend, hetgeen een positieve uitstraling heeft op de totale Nederlandse ICT-sector."
Andere genomineerden waren Intersil (voorheen No Wires Needed) en InterEstate.com.
Het beginnend bedrijf i3-solutions tooit zich tegenwoordig met de titel ICT-Start-up van het jaar. De firma bestaat sinds juni 2000 en houdt zich bezig met de inrichting van complexe opslaginfrastructuren binnen bedrijfskritische omgevingen. Zij heeft onder meer twee innovatievedisaster/recovery-oplossingen geïmplementeerd bij de Belastingdienst en de ING-Groep. Het getuigt volgens de jury van moed om als nieuw bedrijf een marktsegment te betreden dat gedomineerd wordt door enkele grote spelers. En met succes.
Andere genomineerden waren Acadoo en Moonshake Technologies.
Het moet de jury wel van het hart dat het de Nederlandse ICT-sector op dit moment ontbreekt aan veel nieuwe en innovatieve productiebedrijven voor hard- en software. Hij pleit daarom voor meer moed van ondernemers om zelf producten te ontwikkelen en produceren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-20T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.