In één oogopslag bekend door biometrie

Biometrische identificatie is binnen enkele jaren normaal. Dat lijkt een voor de hand liggende uitspraak voor Joh. Enschedé, een van de leveranciers van systemen voor persoonsidentificatie via iris, vingerafdruk of infraroodpatroon.

Toch is het geen ijdele hoop. Het ministerie van Binnenlandse Zaken onderzoekt via drie proeven welke van de huidige biometrie-methoden het best toepasbaar is.
"Je visakte haal je over een paar jaar niet meer op bij het gemeentehuis, maar krijg je uitgereikt via internet. Zo zal het gaan en daar ontkomt niemand aan." Biometrische identificatie versimpelt de bureaucratie, zegt Joseph Rath, bij Joh. Enschedé directeur Veiligheidsoplossingen. Met biometrie wordt de samenleving veiliger, zegt Eric-Jan Kentie, manager bij Unisys. Hij schetst een woonwijk waar je in mag als de computer je herkent, of een disco die zo de toegang beheert. "Wie wil dat niet? Veiligheid is niet voor niets bij verkiezingen een belangrijk onderwerp."
De twee bedrijven zijn voor de biometrische proeven uitverkoren door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het duo begint een test met irisherkenning bij de vreemdelingenpolitie in Rotterdam. Aan de proef doen 250 buitenlanders mee. De identificatie moet fraude bij de maandelijkse melding tegengaan en de procedure bij de vreemdelingenpolitie versnellen.
 
Kijk voor het complete bericht in de Computable van 27 april.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.