Devote heeft moeizaam kwartaal

Softwarebedrijf Devote heeft volgens de Raad van Bestuur een moeizaam eerste kwartaal achter de rug. Dit komt door de moeilijke markt voor met name e-commerce projecten die vorig jaar een substantieel deel van de omzet uitmaakten.

De markt is afwachtend en investeringsbeslissingen vergen langere tijd of worden uitgesteld. De markt voor architectuurdiensten ontwikkelt zich volgens de leiding conform de verwachting.
Devote richt zich dit jaar op herstel van het rendement, waarbij scherp op de kosten wordt gelet. Eind februari vertrok noodgedwongen al 10 procent van de werknemers. De pijn is wellicht nog net geleden. Omdat Devote verwacht dat de groei in de consultancy lager zal zijn dan eerder werd verwacht, is de afgelopen periode kritisch gekeken naar de
organisatie. Het doel daarvan is "om in korte tijd de kosten in lijn te brengen met de veranderende marktomstandigheden".
Helemaal somber ziet Devote de nabije toekomst niet in. De markt trekt weer wat aan. Er zijn de afgelopen tijd flink wat offertes uitgebracht voor zowel e-commerce projecten als architectuurdiensten en dat zou moeten resulteren in orders. In het tweede halfjaar moeten de baten van de ontslaggolf zichtbaar worden. Samen met de wat aantrekkende markt moet dat ertoe leiden dat het bedrijf over dit jaar in elk geval zwarte cijfers kan schrijven.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-27T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.