Ruimere arbeidsmarkt ict'ers

De markt voor ict-dienstverlening groeit dit jaar met 6 procent. Dat voorspelt het Nederlandse onderzoeksbureau AME Research (http://www.ame.nl).

Dit is een hogere groei dan vorig jaar, toen de sector met een kleine 4 procent groeide, maar het zijn geen groeicijfers om over naar huis te schrijven, zeker niet in vergelijking met de groei van tientallen procenten in voorgaande jaren.
AME, dat zich baseert op jaarverslagen, andere onderzoeksrapporten en gesprekken met het management van de tien grootste beursgenoteerde ict-dienstverleners (waaronder Getronics, CMG, PinkRoccade en Ordina), voorziet dan ook een afnemende winstgevendheid en het verdwijnen van het tekort op de arbeidsmarkt. De beurswaarde van de grootste tien dienstverleners daalde in het eerste kwartaal met een kwart.
Cgey, het fusieproduct van Cap Gemini en Ernst & Young Consulting, presteerde in 2000 naar behoren en is volgens AME zelfs een geoliede winstmachine. Ook de prestaties van Triple P zijn AME meegevallen. Minder enthousiast is het bureau over CMG en Getronics. Bij CMG verwacht AME, dat zich met het onderzoeksrapport ook richt op beleggers, in 2001 een scherpe daling van de winst per aandeel, omdat telecombedrijven hun investeringen in sms-software en -diensten uitstellen en de winst CMG vorig jaar voor 35 procent afkomstig was uit de business unit Wireless Data Solutions. Getronics is niet interessant voor beleggers, stelt AME, want een verlies is dit jaar niet uitgesloten. Het bedrijf heeft zich blijkbaar toch verslikt in de overname van Wang, die toch meer kosten met zich mee heeft gebracht dan voorzien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-27T00:00:00.000Z Nico Dikstaal
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.