Software-industrie bevordert ASP-model

De software-industrie zet zoveel druk op de markt dat het ASP-model er vanzelf komt. Zo meent Rob Post, directeur van Active ISP in Nederland.

Deze Noorse onderneming beleefde deze week zijn officiële presentatie in Holland, waarbij de Noorse ambassade in Den Haag als decor diende. Active ISP biedt internetgerelateerde diensten aan, zoals domeinnaamregistratie, webhosting en email-afhandeling. Deze zomer gaat het bedrijf zijn netwerk eveneens gebruiken om Microsoft Office-toepassingen te huur aan te bieden (application service provisioning). Doelgroep is het midden- en kleinbedrijf.
Hoewel ASP nog in de kinderschoenen staat, ziet Post hier een grote markt ontstaan. "Daar hoeven wij niet veel aan te doen. Dat willen we trouwens ook niet. We gaan geen energie steken in het opvoeden van de markt. Althans niet afzonderlijk, wel in platformverband met andere ASP's."
De voordelen van applicatie(ver)huur voor de software-industrie zijn zo groot, dat het ASP-model volgens Post zeer zeker ingeburgerd raakt. "Microsoft ziet nu miljoenen guldens weglekken als gevolg van piraterij. Dat probleem bestaat met ASP niet. En bedenk eens hoeveel miljoenen te besparen valt op de distributie van software volgens het huidige model ten opzichte van de ASP-aanpak!"
Jon Schjold, cfo van Active ISP, claimt dat Active ISP in Europa de derde grootste onderneming is als aanbieder van internetdiensten voor het midden- en kleinbedrijf. Het mag geen verbazing wekken dat het zijn doel is nummer één te worden binnen een jaar. In Nederland zijn Psinet en Concentric belangrijke concurrenten. De Fortune 1000-bedrijven laat Schjold graag over aan bijvoorbeeld IBM, Uunet en Qwest.
Het Europese centrum voor klantenondersteuning is sinds 1 april gevestigd in Hilversum, vanwege de centrale ligging en de goede infrastructuur. Post benadrukt dat Active ISP veel belang hecht aan klantenondersteuning en daar ook in investeert, verwijzend naar de onvrede bij UPC-klanten over de gebrekkige helpdesk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-27T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.