Volgens Asml-topman is overname SVG nabij

Er moeten nog slechts "een of twee" zaken worden opgelost, alvorens Asm Lithography toestemming krijgt Silicon Valley Group (SVG) over te nemen.

Dit heeft Asml-topman Doug Dunn in een interview verklaard, aldus The Wall Street Journal. "We hebben er alle vertrouwen in dat deze zaken binnen enkele dagen worden opgelost." Volgens Dunn heeft Asml tal van handreikingen gedaan om tegemoet te komen aan de Amerikaanse veiligheidszorg. De Nederlandse onderneming is volgens Dunn altijd erg verantwoordelijk met de Amerikaanse zorg over veiligheidskwesties omgegaan. "Ik zou geen reden kunnen bedenken waarom we niet volgens dezelfde weg door zouden gaan."
De Amerikanen maken zich onder meer zorgen over de relatie van Asml met China, een van de klanten van de onderneming. Maar volgens Dunn verkoopt China onderdelen die al enige tijd gedateerd zijn voor Westerse begrippen. Om de gunst van de Amerikanen te winnen, heeft Asml ermee ingestemd in de Verenigde Staten te investeren en daar geen faciliteiten af te bouwen.
Asml is echter niet van plan SVG-dochter Tinsley Laboraties volledig af te stoten, dat onder meer lenzen maakt voor militaire satellieten. Wel is de chipmachinefabrikant bereid waarborgen af te geven over de bescherming van militair gevoelige apparatuur. "We hebben deze kwestie behandeld en ik denk, grotendeels tot tevredenheid van de Amerikaanse overheid", aldus Dunn. "Maar het is een beetje als met de getijden: soms is het eb, soms is het vloed." President Bush neemt voor 9 mei een beslissing over of de geplande overname van SVG door Asml mag doorgaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-02T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.