Debat over gevolgen mobiele communicatie

Deskundigen en opinieleiders gaan op 31 mei in de Rode Hoed met elkaar in debat over de maatschappelijke gevolgen van mobiele telecommunicatie.

Het debat is georganiseerd door O2 Nederland in samenwerking met Infodrome.
In nagenoeg elk West-Europees land zijn de afgelopen twee jaar tegen enorme bedragen de frequenties voor het nieuwe Umts-netwerk (Universal Mobile Telecommunications System) geveild. Deze mobiele telecommunicatie met grote transmissiecapaciteit wordt door tallozen beschouwd als een belangrijke technologische ontwikkeling die tot een explosie aan nieuwe producten en diensten zal leiden. Vanuit deze technologische ontwikkeling en de bijbehorende marktdynamiek kan men zich niet alleen de vraag stellen wat het maatschappelijk rendement is van deze ontwikkeling, maar ook hoe deze ontwikkeling vanuit maatschappelijk perspectief is te verbeteren.
Welke kansen en mogelijkheden biedt deze ontwikkeling voor nieuwe diensten om daarmee niet alleen de economische effecten te optimaliseren, maar ook de sociale gevolgen en de ecologische gevolgen, zo is de vraag die de organisatoren centraal stellen.
Twee sprekers geven hun visie: Annti Laaperi, vice-president van Nokia Mobile Phones R&D Strategy Planning en Josephine Green, director Strategy and Trends bij Philips Corporate Design. Vervolgens zal een forum van deskundigen kritisch en constructief deze visies tegen het licht houden. Het forum bestaat uit: Kees Vendrik (Groen Links, lid Tweede Kamer) Wibo Koole (Consumentenbond, campagneleider Digitale consument) Berent Daan (Directeur Lost Boys, ontwerpers van nieuwe diensten) en een vertegenwoordiger van het Rivm.
Deze reacties vormen de aanleiding voor het debat tussen forum, zaal en sprekers onder leiding van Colette Alma, directeur Nido.
Meer informatie ophttp://www.o2.org.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-04T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.