Ondeugdelijke software strop voor mkb

Het financieel-logistieke programma Excellent van Exact-dochter Grote Beer is in oktober 2000 geruisloos van de markt gehaald.

Corrupte bestanden, onduidelijke systeemeisen wat betreft de hardware en problemen met demulti user-functionaliteit brachten menig mkb-bedrijf in de problemen. Een enkeling haalt verhaal bij de softwareboer.
Directeur Gerritsen van Hanos Office Amsterdam constateerde bij een demonstratie met eigen ogen hoe traag het programma Excellent functioneerde. "Samen met andere aanwezigen stelde ik bij de eerste kennismaking al vast dat het ontzettend traag was", aldus de ondernemer, die de Grote Beer-software wederverkoopt via distributeur Abacus. "Ik heb geëist dat ik de software eerst kon uitproberen op onze eigen administratie alvorens deze te verkopen en te installeren bij mijn klanten, terwijl Grote Beer erg aandrong op direct afzetten. Wij hebben voldoende kunnen improviseren om de schade beperkt te houden. We werken nu weer met de DOS-versie van de software en kunnen straks kosteloos overstappen op Grote Beer voor Windows, dat binnenkort beschikbaar is na testpilots."
 
Kijk voor het complete bericht in de Computable van 11 mei.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.