Philips vervangt topman telefoondivisie

Philips heeft met onmiddellijke ingang Thom Swartsenburg, de bestuursvoorzitter van de slecht presterende mobiele telefoondivisie (PCC), vervangen.

Volgens Philips heeft het vertrek van Swartsenburg in goed overleg plaatsgevonden. Wel wordt erkend dat de vervanging te maken heeft met de situatie waarin PCC zich bevindt. De mobiele telefoondivisie leed over het eerste kwartaal van dit jaar een verlies van 118 miljoen dollar tegenover een winst van 25 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar.
Philips zal binnenkort bekendmaken hoe het verder wil met zijn mobiele divisie. Mogelijk wordt de divisie van de hand gedaan, waar eerder Philips' nieuwe topman Gerard Kleisterlee al op speculeerde. PCC wordt daarmee niet meer beschouwd als een van de speerpunten van Philips, wat aanvankelijk wel de bedoeling was. Maar de resultaten van PCC vielen tot dusverre zo tegen - onder meer door de heftige concurrentie op de mobiele telefoniemarkt - dat dit pad is verlaten.
In ieder geval gaat Axel Rückert bij PCC het roer overnemen. Rückert heeft de Duitse nationaliteit en woont al sinds jaren in Frankrijk. Volgens Philips heeft Rückert ervaring met het uitvoeren van taken, waarvoor hij nu bij het elektronicaconcern is aangenomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.