PTT Post introduceert digitale brievenbus

PTT Post introduceert een centrale website waarop consumenten een digitale brievenbus kunnen krijgen. Verschillende organisaties waaronder banken, verzekeraars en energiebedrijven kunnen daar hun post naartoe zenden. Het is de bedoeling dat deze persoonlijke brievenbus alleen gebruikt wordt voor belangrijke post zoals rekeningen en overzichten.

Dit heeft Harry Koorstra, algemeen directeur PTT Post, vanochtend bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in het PTT Post Sorteercentrum Leidschendam.
De nieuwe dienst, die voor consumenten gratis is, krijgt de naam Privver. Binnenkort start een proef waaraan zesduizend actieve internetgebruikers kunnen meedoen. Eind dit jaar wordt besloten over een eventuele landelijke introductie.
Voorlopig kunnen alleen rekeningen van Nuon, Casema, SNS bank, KPN Telecom en Zorgverzekeraar VGZ worden ontvangen. Het voordeel voor de deelnemers is dat ze niet meer afzonderlijk naar de websites van verschillende bedrijven hoeven te surfen. Rekeningen kunnen direct worden betaald. PTT Post introduceert hiervoor ook een nieuwe manier van betalen: de doorlopende machtiging met elektronische autorisatie. Als op de betaalknop wordt geklikt, krijgt de bank automatisch een seintje dat het factuurbedrag van de bankrekening moet worden overgemaakt naar de rekening van de verzender.
Overigens kan ook op andere manieren worden betaald, namelijk via het traditionele overschrijvingsboekje of met een telebankierpakket.
De digitale post staat op de beveiligde server van PTT Post. De beveiliging is gebaseerd op de Secure Socket Layer Techniek (128 bits encryptie), versleutelde Ldap (gebruikersnaam/wachtwoord, preferenties), eenswitched netwerk-infrastructuur met firewalls en beveiligde koppelingen naar internet. Het wachtwoord waarmee de consument toegang krijgt tot zijn Privver-box wordt met de gangbare post bezorgd.
Behalve ontvangen en betaalopdrachten uitvoeren kan de klant via Privver ook post archiveren. Als er nieuwe digitale post binnenkomt dan ontvangt de consument een emailbericht. Om de post te verwerken moet hij eerst inloggen. De post ziet er op internet bijna hetzelfde uit als de post die de consument via de gangbare brievenbus ontvangt.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-07T00:00:00.000Z Redactie VNUnet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.